Снимки: Reuters
fallback

Русия е недоволна от изтеглянето на Вашингтон от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

Oще по темата
"Вашингтон допусна сериозна грешка", заяви в комюнике руското външно министерство.

В комюникето се изтъква, че Русия продължава да е готова за преговори със САЩ за възстановяване на доверието и засилване на международната сигурност, предаде ТАСС.

Външното министерство призова също така Вашингтон да се откаже от наземното разполагане на ракети със среден и малък обсег.

"Призоваваме САЩ да се откажат от разполагането на създавани от тях наземни ракети със среден и малък обсег и да последват примера на Русия в предприемането на всички необходими стъпки за гарантиране на глобалната стабилност и предсказуемост. В противен случай цялата отговорност за засилването на напрежението в света ще бъде на Вашингтон", каза руското министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 4 години

Значи тези ракети са тактически а те междуконтинентални стратегически. Как точно се предвижда да се използват? Примерно Русия удря Украйна , а САЩ в отговор Сирия или какво? Това с разполагането на такива ракети в карибският басейн не ми се вижда смислено, представи си Куба да изстреля някаква ракетка с ядрена глава по САЩ, отговорът ще е изтриването на Куба от картата, просто оцелели няма да има.

42

ognyanz

преди 4 години

Ракетите с малък и среден обсег, които носят ядрено оръжие, са дестабилизиращи, защото за тях няма време за предупреждение по "горещия" телефон Вашингтон-Москва. Времето за полет е минути, изстрелят ли едните (дори и по техническа грешка) веднага ще изстрелят и другите. А мишената ще сме ние, ако имаме г'лупостта да разрешим разполагането на американски ракети у нас.

41

До №29

преди 4 години

До До руски *** 21WOW! Какъв борец за чист Bulgarian! Ако ти, аналфабетни, знаеше колко % от думите наcontemporary бългериан са изконно новоруски, навлезли в езика ни през 19 и 20 вв, щеше да се обесиш! Руският език има невероятно голям речников фонд и да почерпиш от него е благо, а не недостатък! Едно хайванче протестираше срещу водохронилище, искаше язовир! Да бе, древна българска дума от след 9-ти Септември!

fallback