Снимка: архив, Булфото
fallback

Участникът в поклоннически поход "Светият път" от Велико Търново до Рилския манастир, който беше открит мъртъв в Радомирско, е бил убит, съобщи Dir.bg, като се позова на Окръжната прокуратура в Перник.

Тялото на възрастния мъж, който е от Бургас, е било открито в неделя край пътя между радомирските села Дрен и Горна Диканя.

Пенсионерът се движел самостоятелно от групата и само по пътищата, тъй като има очно заболяване и зрението му било намалено.

Откриха мъртъв 77-годишен участник в поклоннически поход

Той обаче поддържал постоянна телефонна връзка с останалите участници в похода.

В неделя сутринта водачка на група подала сигнал, че е загубила връзка с бургазлията. Служители на полицията и кметът на село Дрен започнали обход на района. След около час мъжът бил намерен мъртъв.

Първоначално криминалистите решили, че участникът в поклонническия поход е бил блъснат от джип, тъй като имал травми в горната половина на тялото.

При аутопсията обаче са установени следи от асфикция (задушаване).

По случая е образувано досъдебно производство. Издирва се извършителят на убийството.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Гаврилска

преди 4 години

Най-голяма вина в смърта на 77 год. маратонец и поклоник е на организаторите на похода!След като отговаряш за такава група си длъжен и отговорен за всеки един участник! Ималое телефонна връзка, но е реагирано твърде късно... Мир на праха му!!!

16

Анонимен

преди 4 години

До До Waffen SSда, а сега е тишина и спокойствие....спокойно мога да си оставя ключовете при съседите когато заминавам някъде, а когато съм си в къщи не си заключвам апартамента, защото знам че престъпността е победена и няма кой да ме обере...а полицията можем направо да я закрием, защото престъпления няма

15

До Waffen SS

преди 4 години

Тази мантра много услужливо я повтаряте, червен кьопek! Ха, сега, влез и потърси статистика за тежките криминални престъпления срещу личността през 80--те години в НРБ. Числата не са изобщо по-различни от днес. Положението е толкова нерозаво, че министърът на вътрешните работи докладва на пленум на БКП, че "да замръкнеш в селата и да си жена е голяма смелост". Броят на битовите убийства средно е колкото и днес. Интересно е. Прочети.

fallback