Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Търговският директор на фирмата, в която работи Кристиян Бойков остава в ареста за 72 часа. Георги Янков бе задържан на 23 юли вечерта. Все още не е ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение, или ще бъде освободен, съобщава Нова тв.

Oще по темата

Специализираната прокуратура поема разследването на пробива в НАП. Спецпрокурорите ще търсят доказателства дали течът е бил използван за киберрекет и с политически цели.

Според прокуратурата, именно Кристиян Бойков е извършил кибератаката, но специалисти смятат, че не е работил сам и едва ли той е поръчителят.В компютрите, които са иззети от прокуратурата е имало информация, според която Бойков е разполагал с масив от данни от НАП, по-голям от този, изпратен на медиите, при това дни преди първия имейл, от който става ясно за атаката.

По думите на Сотир Цацаров, Бойков е автор на имейлите, които са изпратени по медиите. "Търсим доказателства и съм сигурен, че ще ги намерим за съпричастност на други лица“, заяви по-рано той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

Точно шефът е виновен- това вече е друго! Скъсайте гьона на шефа- той е поръчителят,и го питайте кой го инструктира да прави така!

11

???

преди 4 години

До12Много добре знам какво значи. Просто познавах един Бог да го прости беше обикновен човек лежа 3.години осъден за тройно убийство, преди да го оправдаят на погледна инстанция. Като излезе получи рак и почина за 6 месеца.

10

Анонимен

преди 4 години

А Горанов кога?

fallback