Снимка: БТА
fallback

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун инспектира новопостроена подводница и наблегна на тактическите й способности и на оръжейните й системи, предаде Ройтерс, като цитира севернокорейската агенция КЦТА.

Подводницата, на чийто строеж Ким е отделил "специално внимание", ще бъде оперативна в Източно море, известно и като Японско море, се казва в съобщението на КЦТА, цитирано от Ройтерс.

Севернокорейската агенция не уточнява с какви оръжейни системи раполага подводницата, нито кога е извършена инспекцията.

Според КЦТА Ким проявил голямо задоволство от построяването на "нашата мощна подводница". "В страна, заобиколена от море на изток и на запад, оперативните способности на подводниците са важен компонент на националната отбрана", заявил той.

Северна Корея "трябва да продължи да развива нашите национални отбранителни способности, като полага големи усилия за разработка на военноморски оръжия и техника, включително подводници", добавил той, цитиран от Ройтерс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 4 години

33-не мисля че това да защитаваш идеология която отдавна се е доказала като нехуманна признак на някакъв хуманизъм. Въпреки многото преувеличени факти по темата, никой не може до оспори , че военната служба в КНДР е 7 години , а хората на практика са роби през целият си живот на управляващата върхушка . Абсолютно доказан факт е излъченото през 90-те години по държавната телевизия предаване на тема " как да си сготвим вкусна супа от трева"

32

Анонимен

преди 4 години

33-наистина не се хранят само с корени , но за доброто и здравословно хранене свидетелстват по малкият с 15 см среден ръст на населението на КНДР спрямо това на юга , средното тегло и средната продължителност на живота , бягството на 2/3 от националния отбор след първенството в ЮАР и това че всеки се опитва да се измъкне по всевъзможни начини от там , а избягалите в обратна посока са единици. Има и по гладни хора на света , но не и в страните ядрени сили строящи подводници

31

Анонимен

преди 4 години

33-признак на зла душица и ниска култура е да лъжеш и говориш глупости , защото другите зли душици ще ти повярват. Корейската война започва през 1950-а след като войските на Ким Ир Сен нападат юга и превземат почти целият полуостров , а американците се включват 2седмици по късно след резолюция на ООН , гласувана от почти всички членове , включително и такива като Югославия. Това се случва след като през 48-*** СССР отхвърля провеждането на общи избори и страната е разделена

fallback