Снимка: БТА
fallback

Купуването на руски зенитно-ракетни комплекси С-400 не означава промяна в стратегическата ориентация на Турция, увери турският министър на отбраната Хулуси Акар своя американски колега Марк Еспър, предаде Ройтерс.

В телефонен разговор с Еспър вчера Акар казал още, че тази покупка е необходима, съобщи турското министерство на отбраната в комюнике.

Турция все още преценява офертата за придобиване на американски зенитно-ракетни системи "Пейтриът", заявил още нейният министър на отбраната.

Русия вече доставя системите С-400 на Турция

Акар предупредил, че влошаването на турско-американските отношения няма да послужи на интересите на нито една от двете страни.

Пентагонът потвърди, че изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Марк Еспър е разговарял вчера по телефона с турския си колега Хулуси Акар около 30 минути, предаде още Ройтерс, цитирана от БТА. Той не даде никакви подробности за съдържанието на разговора.

Oще по темата

Пентагонът отложи за неопределено време предвиден за вчера следобед пресбрифинг за продажбата на С-400 от Русия на Турция.

Вчера Турция, член на НАТО, получи първите компоненти от модерните руски зенитни комплекси.

Анкара и Вашингтон възнамеряват да обсъдят следващата седмица създаването на зона за сигурност в Северна Сирия, съобщи още турското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

За целта американска делегация ще пристигне в Турция.

Анкара смята кюрдските милиции в Северна Сирия, ключови съюзници на коалицията начело със САЩ в борбата с джихадистите от "Ислямска държава", за терористични организации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 4 години

Турция да се маха от НАТО. Да си ходи в лагера на сатрапите и мизерията, при Русия и Иран. Там и е естественото място.

28

Бай Петко

преди 4 години

Ако бяха безполезни железа нямаше американците да реват през ден и да молят турция да не ги купуват

27

Анонимен

преди 4 години

На кой пък му дреме от някаква зенитка ? само *** руснак си мисши че е кой знае какво

fallback