Снимка: архив, Reuters

Дубай въвежда за туристите безплатно 30-дневно разрешително за купуване на алкохол, предаде ТАСС, цитирайки в. "Халидж таймс".

Мярката е въведена, за да се предотвратят ситуации, при които туристите биха могли да нарушат закона на мюсюлманската страна. Употребата на алкохол се разрешава на чужденци, немюсюлмани, ако имат специален лиценз.

Досега дубайските власти издаваха подобен лиценз само на чужденци с постоянно жителство в емирството за срок от две години. Документът им позволява да купуват алкохол и да го съхраняват в домовете си. Лиценз трябва да имат и всички, които пият алкохол в баровете и ресторантите на територията на Дубай.

Туристите могат да получат безплатното 30-дневно разрешително във всеки магазин на компанията MMI, която извършва продажбата на дребно на алкохол в емирството. При оформянето на документа чужденците трябва да попълнят въпросник, в който посочват, че са туристи. Служителите на магазина ще правят копия на паспортите, включително на страницата с печата, който се получава при влизане в Дубай.

Туристите ще получават и листовка, в която се изброяват правилата за обществено поведение в страната. В нея се напомня, че гостите на Дубай не трябва да консумират алкохолни напитки на обществени места (с изключение на барове и ресторанти), не трябва да се появяват публично в нетрезв вид, нито да управляват транспортни средства след употреба на алкохол, пише БТА.

Лиценз за купуване на алкохол в Дубай не могат да получават чужденци, които са мюсюлмани и не са навършили 21 години.
 

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 5 дни

Много специални там, брей, брей колко важни, чак и “лиценз” да си купувам...
Аааааабе що си не таковате мaмaмaтa камиларска...

5

Ники

преди 5 дни

Глупости.
В Дубай се пие, просто е много скъпо.

4

The Ghost

преди 5 дни

Ейб*ахти идиотската държава и още по-идиотските туристи, посещаващи я. Ще нарина аз една камара пари да отида на почивка и няма да мога да пия една ракия и да си мъндръсам жената. *** почивката ще е .