Снимка: Pixabay

Китайски специалисти завършиха строителството на марсохода, който ще осъществи първата национална мисия на Червената планета, съобщи ТАСС.

Още по темата

Не Русия, не САЩ, Китай праща мисия на Марс!

"Китай ще изстреля първата си мисия към Марс през 2020 г. - пише в. "Глоубъл таймс". - Мисията ще се състои от орбитален апарат, спускаем модул и марсоход".

Основната задача на мисията ще е да търси признаци на живот на Марс, както и да провери дали планетата "има потенциал за някаква трансформация, така че в бъдеще да бъде пригодена за обитаване от хора", каза ръководителят на китайската лунна програма Оуян Цзъюан. Марсоходът ще изследва също атмосферата и ландшафта, геоложките и магнитни характеристики на планетата.

Китай развива активно космическата си програма. Освен метеорологични, телекомуникационни и навигационни спътници, страната разработва технологии за изследване на астероиди, Луната и Марс.

Коментари Напиши коментар

35

До 29

преди 1 седмица

Това е СССР ,а не Русия.Не бъркай двете понятия.Днешна бедна и жалка Русия няма никакви космически възможности.Ти си живей с успехите на СССР от преди 50г.Освен това 90% от космическите мисии на СССР до Марс са провал ,заради инжинерни грешки.САЩ почти нямат провали.

34

Анонимен

преди 1 седмица

Венера имс атмосфера по-гъста от тази на Зрмята, а почти няма магнитно поле. Защо пишеш глупости и си слагаш плюсчета сам?

33

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен 17
Умньо, Мъск разбира от космонавтика, колкото от автомобили, колкото от спасяване на тайландчета от наводнена пещера! Новоизпеченият американец от ЮАР Илон Мъск е бизнесмен. Купува, продава и т.н. до края на света! Внушете на "гения" да разработи лекарство против рака, и той ще го направи! Ще купи най-добрите специалисти и ще стане работата!