Снимка: Reuters
fallback

Четиринайсетгодишно момче с българско гражданство е арестувано във връзка с изнасилването на млада жена в Германия в края на миналата седмица, съобщи германската прокуратура, цитирана от ДПА.

Oще по темата
Тийнейджърът е арестуван с опасения, че може отново да извърши престъпление, след като се оказало, че той е познат на полицията и за два други случая на сексуален тормоз. Според германското законодателство обаче при тези случаи българският гражданин не е бил достатъчно голям, за да бъде подложен на съдебно преследване.

В Германия възрастта за носене на наказателна отговорност е 14 години, отбелязва БТА.

Арестуваният тийнейджър е един от петимата заподозрени - трима 14-годишни и двама 12-годишни. Всички те са с българско гражданство.

Петимата са заподозрени, че в петък вечерта са изнасилили 18-годишно момиче в горист район близо до детска площадка в северозападния германски град Мюлхайм, провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Момчетата били разпитани от полицията и предадени на родителите си. Те са отстранени временно от училище, потвърдиха местните власти в Дюселдорф.

От германската служба за закрила на децата и младежите е било поискано да се свърже със семействата и местните социални служби, за да предложи помощ и подкрепа.
"Възможно е децата да бъдат взети под закрила", каза говорителка на местните власти.

Полицията заяви, че в събота жертвата е била в състояние да си тръгне от болницата, където й е било оказано лечение заради получените наранявания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

мхм

преди 4 години

че той е от брачедите тоя бе споко, той не е българин

37

Анонимен

преди 4 години

Интересно, къде са разпраните феминистки сега да врякат. Смели са срещу тези, които се отнасят с тях с уважение, ама не смеят да гъкнат срещу останалите... Тоест, уважаваш ли я ще те тероризира. Как сами определят отношението на нормалните хора към трях... Не са умни. Никак не са умни. Наопеаво са неумни тея феминистки.

36

Анонимен

преди 4 години

Но иначе Путин не бил прав че либералният модел се е провалил... Да го обясняват на изнасиленото момиче - то още не го е разбрало още...

fallback