Снимка: istock

Консумацията на въглехидрати е важна за нашето здраве и фигура, но не по-малко важен е видът им. Когато се опитваме да отслабнем, често не обръщаме внимание на видовете въглехидрати, които попадат в менюто ни. Така например, добре е да заменим белия ориз с кафяв, черен или червен, обикновените картофи със сладки, но също така и да намалим количеството, което хапваме от тях. Хубаво е и да намалим до минимум бананите.

Ако се чудите как да ограничите консумацията на въглехидрати и процесът да бъде плавен, вижте тези лесни 10 стъпки.

1. Изключете от менюто си газираните и подсладени напитки. Те имат много добавени въглехидрати, захари и повишават риска от инсулинова резистентност, диабет тип 2 и затлъстяване.

2. Намалете приема на хляб. Той също е вид въглехидрат, дори и да не е приготвен с бяло брашно. Въпреки че пълнозърнестият хляб съдържа витамини и минерали, има много други храни, които осигуряват същите хранителни вещества, но съдържат по-малко въглехидрати, като зеленчуци, ядки и семена.

3. Откажете се от плодовите сокове. За разлика от целите плодове, които хапваме, соковете съдържат много захари и почти никакви диетични фибри. Ако все искате да си направите фреш, нека в него да преобладават цитрусите, тъй като те спомагат за изгарянето на калориите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase