Снимка: архив Reiters
fallback

28-годишна русенка дала 22 000 лева на телефонни измамници, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Тя била подлъгана чрез познатата схема за участие в полицейска операция за залавяне на измамници. Жената била потърсена на домашния й телефон от мъж, който отправил заплахи към нея и близките й.

Малко по-късно последвало ново обаждане от друг, който й се представил за полицай. Той обяснил, че се провежда операция по задържането на измамници. Уверил я, че ще бъдат арестувани хората, които я азплашват.

Но жената трябвало да съдейства, като даде всички пари, които има в дома си, а след приключване на полицейската операция, щели да й ги върнат.

По нареждане на измамника русенката сложила сумата от 22 000 лева и лични документи в чанта, която оставила до стълбите на църква в Русе.

Според отчета на областната дирекция на МВР през миналата година в Русенско са били извършени 40 телефонни измами за 354 755 лева.

В резултат на активните действия на полицията са предотвратени щети от този вид престъпление за около 120 000 лева и за повече от 11 000 евро, включително и на чужденци от съседни държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 4 години

Хора бъдете умни не бързайте да си давате парите. Първо позвънете на истински полицай за помощ. Никой полицай няма да звънне точно на вас за пари да хване някой си. До като има такива хора които с лекота си дават парите, ще има и такива които ги искат.

30

Totenkopf

преди 4 години

Расте достойна нова бодра смяна. Промяната, която обеща Радев.

29

Анонимен

преди 4 години

28 годишна - затова на млади хора пари не трябва да се дават и възрастните хора да пазят парите. Интереснотъо е, че тази се е оплакала, докато хилядите други измамени млади хора не се оплакват и не се знае за тях.

fallback