Снимка: Pixabay
fallback

Япония официално поднови днес китоловството с търговска цел след 31-годишна пауза и планира да улови 227 кита през тази година, съобщи правителството, цитирано от ДПА.

Oще по темата

Норвегия спира лова на китове

Японските китоловни кораби бяха готови да отплават днес сутринта, ден след като страната официално напусна Международната комисия по китолов, обяви агенцията по рибарство в Страната на изгряващото слънце, пише БТА.

Оттеглянето стана факт, след като комисията отхвърли предложението на Токио да възобнови през септември търговския улов на китове, за които се твърди, че са в изобилие.

Междувременно Япония съобщи, че ще спре китоловството в Антарктика на фона на международното порицание.

Японската китоловна флотилия се върна през март от последното си пътуване, след като улови 333 малки ивичести китове в Южния океан за "научни цели".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 4 години

това никак не е хубаво! китовете са оцелели толкова векове, те ги избиват за минути. със сигурност китовете не са толко много, ако така се действа срещу тях скоро няма да ги има! и защо, заради някаква човешка глупост. това се отнася и за други редки животни. не знаем тях как да опазим, как ше опазим тогава себе си?!

62

Анонимен

преди 4 години

ДА ВИ ГО НАЧУКАМ В РАДИОАКТИВНИТЕ ***, СКАПАНИ ЯПОНЦИ! БОЙКОТ НА СТОКИТЕ ВИ!!! НЕКАДЪРНИЦИТЕ ДОПУСНАХА ФУКУШИМА ДА НАДМИНЕ ЧЕРНОБИЛ, ЩОТО СЕГАШНИТЕ ЯПОНЦИ НЯМАТ МНОГО ОБЩО С ЯПОНЦИТЕ ПО ВРЕМЕТО НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА! ДВА ДЕНА ДА НЕ МОГАТ ДА НАМЕРЯТ КЛАПАНИТЕ И ДА ИЗПУСНАТ ВОДОРОДА, НЕКАДЪРНИ ПАЛЯЧОВЦИ!!! ***!!!

61

Анонимен

преди 4 години

Японците са лакоми варвари!

fallback