Снимка: pixaBay
fallback

Пътнически самолет на българската чартърна авиокомпания "Електра Еър" се приземи аварийно след сериозен технически проблем по време на полет от Кьолн за Тел Авив, съобщиха от i24News.

Още при излитането поне една от гумите на самолета се е взривила и е имало сериозни опасения, че няма да може да се приземи нормално.

На борда на самолета е имало 152 пътници.

Летище "Бен Гурион" е било вдигнато по тревога, като на място били изпратени много линейки и пожарни автомобили. С военни самолети пък е било проверено състоянието на колесника още във въздуха. От летището били спрени всички останали кацания или излитания.

Малко след 16:20 часа обаче самолетът се е приземил успешно. Летището беше поставено под трето ( най-високото ) ниво на тревога, което не се е случвало от 8 години, съобщиха от Channel 12 в Израел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 4 години

...Пилотите са се опитали като виждат че горят и трябва да кацнат, просто да направят всичко по силите си и без бордова електроника. Всъщност на 1 видео се вижда, че пилота излиза от горящата кабина пълна с черен дим и се опитва да се качи обратно в самолета по надуваемата "пързалка",за да търси още оцелели- но го спират. Хората от предната част, които са се спасили изобщо в тъмният дим не са знаели, че в края на самолета не са отворени вратите и от там всъщност хора не излизат..

34

Анонимен

преди 4 години

...А от ужаса на Шереметиево - явно само руснаците не са си взели поука - четох на руски, че смятат да си използват неизправните самолети. Сега последната версия е - серия от грешки на пилотите....НО!НО още когато стана инцидента имаше много информация, че пилотите не са били достатъчно добре обучени за кризисни ситуации и изобщо не са били с много летателни часове. Пилотите още тогава излязоха с 1-во мнение, че не са изхвърлили нарочно тонове керосин върху Москва, за да намалят щетите...

33

Анонимен

преди 4 години

...След като е установена повредата -на летището са спряни излитащите и са допускали мин.брой кацащи, има и пренасочени. Всички са ги чакали със 100линейки и друг персонал, който да им помогне при нужда. Самолета е кръжал, докато изхвърли останалото гориво. Самолета захожда и българските пилоти го приземяват като по учебник. Няма пострадали. Още докато кръжат на 2-3 човека им става лошо от паниката. Помагат им още на борда.На 3 страни да благодарят оцелелите - ето така се прави!!!

fallback