Снимка: Pixabay
fallback

 Екрем Имамоглу официално спечели кметския вот в Истанбул, като така не само потвърди, но и увеличи преднината си пред кандидата на Партията на справедливостта - Бинали Йълдъръм. Причината за този успех се крепи на обединителния тон в предизборната си кампания, смята журналистът Мариян Карагьозов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Разликата е малко над 800 000 гласа в полза на Имамоглу. Големият му успех бе, че той успя да се обърне към всички общности в Истанбул, въпреки че те са толкова разнородни. Спорът вече не е за забрадката, а за по-важните теми за всички хора – безработица, икономика, социални проблеми и т.н“, коментира Карагьозов.

Успехът на Имамоглу се равнява на 54,1% от вота на гражданите на Истанбул при почти 100% обработени бюлетини. Президентът Ердоган има късмет, че касираният вот от 31 март бе само за кметското място, а не бяха поставени на карта и малките общини в най-големия град на Турция.

Цялото интервю с Мариян Карагьозов може да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

вотът за съветниците

преди 4 години

След като вотът за кмет на Истанбул бе подложен на прегласуване, защо Истанбул не хгласува втори пшът и за общински съветници? Нали първият вот според ЕВрдоган бил незаконен? Излиза, че едни и същи избори са били незаконни, когато се е гласувало за кмет, а са били законни, когато се е гласувало за съветници? Сега Имамоглу може да смени съветниците от първия вот със съветници от своята коалиция, понеже във втория вот няма съмнение, значи и съветниците, и кметът трябва да са от втория вот!

13

Ха-ха

преди 4 години

Кюрдите,които са над 10%.Впрочем и Борисов взе евроизборите с гласове "подарени" от ДПС.

12

ДО 7

преди 4 години

До АнонименСТИГА С ТАЗИ ГОСПОЖА ЛЪЖА БЕ-НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ДА ВИ ПРАВЯТ НА МАГАРЕТА,ДЕЦАТА И РОДИТЕЛИТЕ ВИ ДА *** КАТО МУХИ НА ЕСЕН,А ВИЕ ДА МИЕТЕ ЧИНИИ И ДУПЕТА НА ЗАПАДНЯЦИТЕ И КАТО СЕ ВЪРНЕТЕ ТУК ДА СЕ ПРАВИТЕ НА ТАРИКАТИ--У *** Н И СТЕ ОТВСЯКЪДЕ И ОЩЕ ИСКАТЕ БОКО ДА ВИ ПРАВИ НА МАЙМУНИ...

fallback