Снимка: БТА
fallback

Иран ще отговори твърдо на всяка заплаха на САЩ срещу него, съобщи днес полуофициалната информационна агенция Тасним, като се позова на говорителя на външното министерство Абас Мусави, предаде Ройтерс. 

"Няма да позволим никакво нарушение на иранските граници. Иран твърдо ще се противопостави на всяка агресия или заплаха от Америка", каза говорителят пред Тасним.

Oще по темата

Напрежението между Техеран и Вашингтон рязко се покачи от четвъртък насам, когато иранска ракета унищожи американски военен дрон "Глоубъл хоук". Техеран каза, че дронът е бил свален над иранска територия, а Вашингтон изтъква, че безпилотният самолет е бил в международното въздушно пространство.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза вчера, че в последния момент е отменил военен удар в отговор за свалянето на дрона, защото при удара е можело да загинат 150 души и даде сигнал, че е готов на преговори с Техеран.

"Независимо от решението, което американските официални лица ще вземат /.../, няма да позволим да бъде нарушена която и да е от границите на Иран", увери Мусави. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 4 години

Разкажи и България, колко позора има - беломорието, Македония , 500 год робство ...и тогава , ще разбереш че САЩ имат 2 индидента и на двата отговорили подобаващо. Ти си без 1/3 територия.

58

Анонимен

преди 4 години

САЩ имат два големи военни позора през ХХ век : Пърл Харбър, когато японците им потопиха флота и Виетнам, когато бягаха с пълни ***.. За ХХ век засега позорът е един - 11 септември. Ако сглупят дзя няпяднят Иран, ще имат втори позор. ИОранците не са араби, както си мислят някои мунчовци.

57

Анонимен

преди 4 години

Американският дрон струва 150 милиона долара. Така че засега САЩ са на загуба!

fallback