Снимка: Istock
fallback

Лятото наближава, а ние все повече се вглеждаме в несъвършенствата на своята фигура, защото не искаме под красивия ни бански да прозира целулит. Целулитът е натрупване на излишни мазнини и течности, причинено от нарушено кръвообращение и лимфен поток, липса на редовна физическа активност, ген, нездравословно хранене, стрес.

Някои малки промени могат да помогнат да го направим по-малко видим и да се радваме на по-гладка кожа. Редуцирайте консумацията на захар и захарни изделия и напитки, изключете пакетираните храни от менюто си, хапвайте повече пресни плодове и зеленчуци, чисти меса, риба.

Добавете към менюто си зелен чай, магданоз, джинджифил. Не забравяйте да си правите един или два пъти седмично пилинг на проблемните зони, както и да включите в домашната грижа етерични масла за целулит. В следващите редове може да видите кои 5 билки също борят портокаловата кожа. Важно! Преди техния прием се консултирайте с лекар, тъй като билките могат да имат и страничен ефект.

Босилек

Обичаме да го добавяме към паста, песто, салати. А знаете ли, че освен да добавя чудесен вкус към ястията ни, босилекът може да помогне да намалим целулита. Той съдържа антиоксидантни и противовъзпалителни вещества, действа и като природен диуретик, намалявайки задържането на излишните течности в тялото и образуването на целулит.

Гинко билоба

Обикновено като чуем гинко свързваме билката с подобряване на паметта и концентрацията. Но тя също е чудесно природно средство да победите целулита. Гинко билоба е мощен антиоксидант, който работи за окисляване на мастните клетки, намиращи се под повърхността на кожата. Също така подобрява кръвообращението, като укрепва и кръвоносните съдове. Всичко това подобрява състоянието на кожата. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

Аз пък си имам порядъчно количество целулит и пак си нося къси панталонки с кеф. Идеални хора няма, все пак идеята е да не ни е жега, не да изглеждаш като фотомодел. Мога да ви кажа, много си зависи от наследственост и хормони. Аз хапвам умерено и здравословно, имам сериозна физическа активност, обаче количествоо целулит е като при майка ми и сестра ми, които са с доста различни хранителни навици.

11

Анонимен

преди 4 години

Красиви момичета, на които природата им е дала всичко след една определена възраст започват едни диети, едни глупости, с които за няколко години се съсипват и на 25-26 когато трябва да са като богини те не приличат на нищо, а на 30 вече са за изхвърляне.

10

мале мале

преди 4 години

лежи си и тъпчи в търбуха каквото видиш цяла година, стани 100 кила и после се мажи с босилек против целулит и за 2 седмици си топ апетитно плажно парче ... да ама не, пак си *** с босилек и мъжете са ти криви, "не виждат невероятния човек зад слнините" ;) това разбира се няма нищо общо с черти на характера като мързел и ленност не поемане на отговорност за собствените си решения, а онези стройните които спортуват и внимават какво хапват - еее, ами те са смотани ***, нали така ;)

fallback