Снимка: bgonair.bg

Видео 12.06.2019

Трудно лято за хотелиерите: Повечето туристи - в Турция

КЗП започва проверки по морето от 1 юли. Акция ще започне първо от търговските обекти с проблеми през миналия летен сезон.
Още по темата


От туристическия бранш признават, че ни очаква трудно лято и шансът ни е да задържим летовниците като повишим качеството на туристическия продукт. В една от големи туристически агенции в Бургас казват, че повечето от клиентите им тази година са предпочели Турция, разказва Bulgaria ON AIR.

В хотелски комплекс край Созопол изискванията са по-високи. Според мениджъра на туристическия обект проблемът на българския туризъм не е в храната, която се предлага, а в липсата на качествен персонал.

От Комисията за защита на потребителите очакват българските туристи да бъдат по-активни, защото по-често сигналите за нередности по морето са предимно от чужденци.

И тази година под прицел ще бъдат хотели и ресторанти - дали условията на категоризацията съответстват на звездите, които даденият обект притежава, в ресторантите менютата дали отразяват коректно грамажите, цени на български език.

Коментари Напиши коментар

151

Шамана

преди 6 дни

Барманката миксира - мъчи се да "пали огън" с пръчки -побългарен от миксер украинско изпълнение?

150

Социолог

преди 6 дни

Ами ако оставиш туризма в ръцете на физкултурници и секретарки така става.
Нашите когато се търсеше страната ни като продукт и продавахме всички легла ,вместо да вдигнат цените и да превличат по платежоспособни обичащи природата ни гости построиха още токлова леглова база и намалиха цените....Ако продаваш 100 легла на цена 60 лв е по- добре от 200 легла на 30 лв.Имаш по малко разход за персонал и подръжка и доволни гости.

149

НЕКЪФ ЧОВЕЧЕЦ

преди 6 дни

Не може да бъде. Бетонираха, изкорубиха, сринаха и разораха крайбрежието...., и вместо наплив - спад. Сигурно има някаква грешка.