Снимка: БТА
fallback

Над 1 милион души са участвали в днешния протест в Хонконг срещу законопроекта, предвиждащ разрешаване на екстрадирането на местни жители в Китай, заявиха организаторите, цитирани от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е най-голямата демонстрация в Хонконг, след като той бе върнат на Китай през 1997 г.

1,03 милиона души се включиха в днешното шествие, обяви един от организаторите пред множеството, събрало се пред местния парламент. Думите му бяха посрещнати с овации и аплодисменти.

По-рано хонконгската полиция каза, че 153 000 човека са потеглили от началната точка на шествието - парка Виктория, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Според полицията, цитирана от ДПА, в своя пик демонстрацията е достигнала 240 000 души.

В. "Саут Чайна морнинг пост" писа, цитиран от АП, че половин милион човека са се включили в протеста.

Най-голямата демонстрация в историята на Хонконг се състоя през 1989 г. 1,5 милиона души се събраха в тогава британската колония в подкрепа на продемократичните протести на площад "Тянанмън" в китайската столица Пекин, отбелязва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

до 22

преди 4 години

До Лопух тут иЛопух тут и аппаратура при нем. Този и горнията постинг са за номер 22

24

Лопух тут и

преди 4 години

Мы-то по-русски говорим, ты б на себя посмотрел, темнота. Два слова написал правильно, только два - "по" и "союз". Неуд!

23

хм

преди 4 години

Представям си как се чувстват хората в Хонконг. Все едно сега на вас да ви отнемат частната собственост и да ви върнат по бели *** в социализма. За човек от Хонконг, израснал в прозападно общество, Пекин е като за българите Анкара. Претенции големи, а е Азия в най-лошия смисъл. Вари го, печи, го - Азия.

fallback