Снимка: Reuters
fallback

Няколко десетки души бяха задържани в Нур Султан, Казахстан от полицията, съобщават от БТА.

Митингът, провел се в деня на президентските избори, беше организиран в района на двореца Жастар. Полицията използва сила, за да разпръсне демонстрантите. Няколко десетки от тях бяха отведени. Участниците в проявата, скандираха лозунга "Свобода!" и заявяваха, че няма да признаят легитимността на президентските избори, защото според тях не е имало достатъчно време за организирането им и за запознаване с програмите на кандидатите.

Днес в Казахстан се произвеждат предсрочни президентски избори. За пръв път от независимостта на Казахстан в тях не участва като кандидат първият казахстански президент Нурсултан Назарбаев. За поста на държавния глава претендират седем кандидати, в това число временният президент Касим-Жомарт Токаев, смятан за почти сигурен победител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 4 години

Напишете в google Гурбангули Бердимухамедов и гарантирано ще се напикаете от смях! Пред такъв *** и Бойко Борисов ще ви се стори като нобелов лауреат! За тези които не знаят има една бивша съветска република която се нарича Туркменистан и как можете да се досетите населението и е от не особено интелигентни тюркско говорящи катунари, които имат конски мухи в главата вместо мозък:))) А това е достойният им президент.

17

nomad

преди 4 години

Българи , обичате да говорите за другите ... кажете за себе си , ако не бивши съветски Републики , кой ще дойде в България на море ...България тъне в мизерията и корупцията , престъпността това може да се съди по новините . Няма нито една свястна държавна болница , училище , децата бягат в чужбина ... грозни квартали с улиците , пълни с дупки ....Просто много далече сте от Казахстан ...

16

Анонимен

преди 4 години

русофобията изкристализира явно в дeбилщuна

fallback