Снимка: Reuters
fallback

Анджелина Джоли продължава с мисията си да помогне на децата във Венецуела. След като вчера тя посети палатков лагер с мигранти, построен от ООН на колумбийската граница в района Ла Гуахира, актрисата се срещна с президента на Колумбия Иван Дуке, пишат от БТА.

 

На срещата с Джоли и с хуманитарни служители от ООН президентът обсъди стъпките, които може да бъдат предприети, за да улеснят интеграцията на венецуелските бежанци и мигранти в Колумбия, включително предоставяне на колумбийско гражданство на хиляди деца на венецуелски мигранти, които са родени в Колумбия и сега са без гражданство (т.нар. апатриди). Дуке заяви, че това ще бъде "хуманен начин да им се дадат възможности и предимства, които ще им позволят да се спасят от бедността".

В Националния граждански регистър на Колумбия има най-малко 3290 деца, родени от декември 2017 г. насам, които не са могли да получат гражданство, но според правозащитници броят им може да е всъщност към 25 000. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

Браво на Анджелина! - истинска Атлантичка!

12

Въпрос

преди 4 години

Ама защо ходи чак до колумбийската граница да помага на емигрантите!? Че то палаткови лагери с бездомници има достатъчно в нейната страна -цели 42 милиона хора без дом! Особено във Флорида. Значи разходката е с цел PR или изпълнение на мисия.

11

Вре нос в политиката

преди 4 години

Не стига, че като жена стана отвратителна, но и като човек се опитва да стане същата.

fallback