Снимка: Reuters
fallback

Германски медицински брат получи днес доживотна присъда за убийството на 85 негови пациенти. Това е най-тежкото престъпление от този род в следвоенната история на Германия, съобщиха местни медии, цитирани от Ройтерс.

Нилс Хьогел, който инжектирал болните със смъртоносни лекарства и след това се правел на герой, като се опитвал да ги съживи, вече е осъден през 2015 г. за две други убийства.

Миналата година прокурорите повдигнаха допълнителни обвинения за десетки други убийства, за които Хьогел е обвинен.

Медик, осъден в Германия, заподозрян за 84 убийства

42-годишният Хьогел, който е направил признания за убийството на пациентите със смъртоносни инжекции, вече излежава доживотна присъда за първите две убийства, посочва ДПА, цитирана от БТА.

Медикът избирал наслуки жертвите си в болници в северните германски градове Олденбург и Делменхорст. Лекарствата, които им инжектирал в периода 2000-2005 г., предизвиквали сърдечна недостатъчност и други усложнения.

Според прокуратурата Хьогел го правел от скука и от желание да се изтъкне пред колегите си, като демонстрира професионализъм при опитите да съживи жертвите си.

Полицията подозира, че Хьогел е причинил смъртта на близо 200 души, но някои от случаите не могат да бъдат разследвани, защото починалите са били кремирани, предаде Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

Медицинския брат всъщност е брат на Ханко Брат, а двамата са братя на брат Пит брат му по бащина линия.

9

Рафаело

преди 4 години

Този брат от планетата на Костенурките ли е?

8

Анонимен

преди 4 години

Това малко като "Ханку Брат" :)

fallback