Снимка: архив, Reuters
fallback

Учени от института към детската болница в Окланд, Калифорния, установиха, че червеното и бялото месо еднакво повишават холестерола в кръвта въпреки ширещото се мнение, съобщи Лента.

Всички видове месо увеличават липопротеина с ниска плътност, наричан също "лош холестерол" заради връзката му с повишения риск от развиване на атеросклероза.

Растителните протеини нямат такъв ефект.

Употребата на червено месо от няколко години много намаля заради притеснения за връзката му със сърдечносъдови заболявания. Пилешкото се смята за по-здравословна алтернатива.

Според авторите на изследването обаче зеленчуците, млечните продукти и варивата са по-подходящи за контрол на холестерола.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Телето

преди 4 години

Ам то остана само да си пасем.

19

Анонимен

преди 4 години

Четете "умните" коментари по-долу и след това не се чудете защо България е на първо място по сърдечно-съдови заболявания в Европа.

18

Анонимен

преди 4 години

Най-полезната мазнина защо ли е сланината , и не се дебелее от нея ...

fallback