Снимка: БТА
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви днес, че е бил уведомен от Русия, че е "изтеглила по-голямата част от своите хора от Венецуела", предадоха Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА.

"Русия ни информира, че е изтеглила по-голямата част от своите хора от Венецуела", написа в Туитър Тръмп, който е на държавно посещение във Великобритания. Той не даде подробности.

През март Русия изпрати стотина военни във Венецуела, за да подкрепят президента Николас Мадуро, след като Съединените щати заплашиха да използват сила, за да го свалят от власт, отбелязва Франс прес.

Миналия месец американският президент каза, че в телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин е поставил акцент върху хуманитарната помощ за венецуелците, припомня Ройтерс.

Съединените щати подкрепят във Венецуела опозиционния лидер Хуан Гуайдо, когото признаха за легитимен изпълняващ длъжността президент. Те засилиха икономическия натиск върху режима на президента Николас Мадуро в опит да го отстранят от власт.

Русия подкрепя Мадуро, който нарече Гуайдо "марионетка" на Вашингтон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

гл. шеф. тайно раз

преди 4 години

до. българия. от гл. шеф тайно разузнаване. обръщение към. полицията в гр. кюстендил. г. началства. нашият румен крумов йорданов гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарник10 няма защо да пробате румен румен не вписва тези съобщения. ние разузнаването. повече не притискайте румен. защото той няма никаква вина. стига с тези гаври и пак гаври. и лъжи бесрамие и лъжи. мислиме че румен няма повече даима проблеми. от вас.

14

Анонимен

преди 4 години

Ако са се изтеглили, значи са направили каквото трябва и присъствието им там повече не е необходимо.

13

Едо

преди 4 години

Затова, приканваме всеки един из между вас, ДА ОСТАВИ СЕБЕУГОДАТА И ДА СЕ ПОКАЕ ПРЕД ГОСПОДА НА СИЛИТЕ, ЗА ДА ДОЙДАТ ОСВЕЖИТЕЛНИ ВРЕМЕНА ЗА МНОГОСТРАДАЛНА БЪЛГАРИЯ! ТОВА СЕ ОТНАСЯ ОСОБЕНО ЗА УПРАВНИЦИТЕ! КОЙТО Е КРАЛ, РЕДНО Е ДА ВЪРНЕ ЗАГРАБЕНОТО! ЗАЩОТО, ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е НА НАРОДА, ПРОИЗХОЖДА ОТ НАРОДА И ПРИНАДЛЕЖИ НА НАРОДА! ТОВА Е ОТРАЗЕНО В НАШАТА КОНСТИТУЦИЯ! Дай, Боже! Амин!

fallback