Снимка: Pixabay
fallback

Круизен кораб се удари в кей и в туристическо корабче във Венеция и при инцидента бяха ранени четирима души, предаде БТА като цитира Франс прес.

Сблъсъкът станал в канала Джудека, разделящ Венеция от остров Джудека. Круизният кораб Ем Ес Си Опера изгубил контрол и се блъснал в кея в района на Сан Базилио-Дзатере, като предизвикал истинска паника сред хората на кея.

После той се ударил в туристическо корабче.

Двама от ранените са откарани в болница за преглед, а другите двама са леко пострадали.

Националността им засега не е известна. Кадри от инцидента показаха как някои хора падат във водата след удара с лайнера, а други бягат паникьосани на кея.

Предполага се, че круизният кораб, теглен от влекачи в канала, е изгубил контрол, след като се е скъсал един от кабелите, свързващи го с влекачите.

Заради силното течение италиано-швейцарският лайнер не успял да спре, когато то го тласнало към кея и към другото туристическо корабче там.

Във Венеция тече дебат от дълго време дали да се допускат круизни кораби в центъра.

Каналите на града и без това са задръстени от корабчета, водни таксита и гондоли.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 4 години

От алчност,туроператорите ще си съсипят градовете.Вкарват огромни круизи в заливите,за да предоставят атракции,които се заплащат скъпо,но още по-скъпо ще им излезе,като потъват малки корабчета ,и лодки.Да не говорим,за замърсяването на крайбрежието и градовете.Задръстиха и Дубровник с тези круизи.

7

м дааа

преди 4 години

както става (много често) във форума, се появява един анонимен , който започва да спори сам със себеси и така докато не се намеси модера ,

6

Анонимен

преди 4 години

До ФутурологНяма никакво значение противно на очакванията банкерите са играли по-голяма роля. Кралете са имали съветници тия съветници могат да се купят. Oтделно колко е надника на един наполеонов войник например, кой е финансирал Наполеон ? Хитлер е знаел неща които ние никога няма да узнаем.

fallback