Снимка: Архив, Reuters

Атлетическата комисия на щата Калифорния наложи конкретно наказание на българския боксьор Кубрат Пулев във връзка с придобилата широка популярност целувка с репортерката Джени Суши.

От спортния ръководен орган на американския щат решиха лицензът на Кобрата в Северна Америка да бъде отнет до 23 септември или иначе казано - 6 месеца от датата на целувката. Дотогава той има срок да завърши обучителен курс във връзка със сексуалните посегателства.

Още по темата

Освен всичко друго софиянецът трябва да заплати глоба от 2500 щатски долара. На 22 юли Пулев ще трябва да се яви отново пред комисията и да представи доказателства за приключването на наложения вече курс. Ако той се справи успешно с тази задача, 6-месечното наказание може да бъде редуцирано.

Ако Пулев по някакъв начин не изпълни указаните му действия, наказанието автоматично придобива 12-месечен характер и бива придружено от допълнителни глоба от 2500 долара. Друго изискване, с което българинът трябва да се съобрази, е, че когато Пулев кандидатства за възстановяване на боксовия си лиценз, той трябва да го стори задължително пред Атлетическата комисия на Калифорния, преди да търси лиценз пред която и да е друга щатска комисия.

При каквото и да е било бъдещо провинение от подобен характер, Пулев ще бъде лишен до живот от правото да се боксира в пределите на щата Калифорния. В САЩ обаче съществува практиката независимите една от друга комисии да уважават решенията на останалите, които членуват в Асоциацията на боксовите комисии.

Наказанието беше наложено с пълно единодушие при гласуването сред 7-членната комисия.

Четете още спортни новини в gol.bg

Коментари Напиши коментар

75

Мл.

преди 1 година

А аз бих осъдил тези, които го осъдиха на задължителен курс по човешки взаимоотношения.

74

Анонимен

преди 1 година

Ако кобрата тръгне на курса, това ще е косвено признание, че е сексуален маниак, което също може да бъде използвано срещу него. При такива дела се действа бавно и обмислено, точно обратното на това, което правят Пулеви и компания.

73

Бугари да се наричат

преди 1 година

*** мутра не разбира ,че навсякаде по всета сме дискриминирани и само чакат някой да направи нещо поводи не липсват като си прост за да ни изхвърлят не само от Световният спорт ами изобщо и от картата на Света изобщо. Вместо да си харчи парите и да си чика Андоида сега ще плаща глоби и ще клепе като ***, 6 месеца докато закърнее