Снимка: архив, Reuters
fallback

Американското правителство съобщи, че е задържало севернокорейски товарен кораб, използван за превоз на въглища в нарушение на международните санкции срещу Пхенян, предаде Асошиейтед прес.

Министерството на правосъдието на САЩ съобщи днес за задържането на кораба и 20-членния екипаж, което е било извършено през април 2018 г. от индонезийските власти.

Според юристи от министерството на правосъдието плащанията за поддръжката и експлоатацията на кораба са минавали през американски финансови институции в нарушение на американското законодателство.

КНДР не се отказва, изстреля ракета в източна посока

Съобщението бе направено в момент на напрежение между САЩ и КНДР, няколко часа, след като Северна Корея изстреля ракети, вероятно с малък обсег, за втори в рамките на пет дни.

Изстрелването на ракетите може би е знак, че преговорите за ядрено разоръжаване със САЩ може да са в опасност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

La France

преди 4 години

Последни гърчoве на една залязваща и умираща империя. Краварите са дискредитирани в цял свят, а търговските дефицити вместо да намаляват, отчитат рекорден ръст. Дълговете също се увеличават главоломно. Краварите са финито.

14

Анонимен

преди 4 години

А севернокорейският народ бил гладувал заради Ким, не заради Тръмп и приятели. Бързо един кораб с ГМО царевица за гладуващия севернокорейски народ. Мухлясала царевица пратиха след 10 ноември 1989 година за българския народ. Така си мухляса на пристанището.

13

Скептик

преди 4 години

Понеже са много "велики" затова и бедняка одеалото искат да вземат. Не е чудно. Едно време тук хвърляха от самолетите играчки-убийци за Българските деца. Същите пилоти се водят герои.

fallback