Много хора не закусват. Някои нямат време рано сутрин да се занимават с приготовления на храна, а други вярват, че закуската пречи на отслабването им, като добавя излишни калории към дневния им прием.
Редица изследвания опровергават тази теория, поставяйки закуската на здравословен пиедестал. Тя е едно от най-важните хранения за деня, което я прави централна от здравословна гледна точка. Важно е обаче тя да е полезна. Консумацията на пържени яйца и бекон далеч не се вписва в тази полезна картина, която закуската трябва да представлява.
Тялото се нуждае от истински хранителни вещества, за да функционира добре и за да подпомогне детокс механизмите, работещи рано сутрин. През нощта метаболизмът изразходва много запаси, за да поддържа жизнените функции, а и за да осигури енергия за следващия ден. Нивата на стрес се намаляват, което продължава и на сутринта при подходяща закуска.
Необходими са достатъчни количества чист протеин и калций, както и фибри, за да се прочистите от токсините и да имате енергия през деня. Когато това се случи, ще консумирате по-малко излишни калории през деня, ще имате стабилни нива на кръвна захар, ще насърчите топенето на мазнини и най-вече ще премахнете плаките и холестерола от кръвоносните съдове.
Прескачайки полезната закуска вие повишавате риска от по-изявен копнеж към повече и най-вече вредни калории през остатъка от деня, тъй като вероятността да прегладнеете е по-голяма.
Коя е полезната закуска, която ви дава едновременно ситост, стабилност на холестерола и кръвната захар в кръвта, и същевременно ускорява изгарянето на мазнини?
Това е вълшебна комбинация от овес, чия, канела и нектар по избор без захар.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
12
м дааа
преди 4 годинидо някъде са прави, дал ссъм си сметка че има сутрини , когато уж ядеш , а после съм отпаднал и много бързо огладнявам
11
Анонимен
преди 4 годиниСъщо така друго традиционно българско ястие се приготвя с листа от пандан, ядки от монгонго, ирвингия, салата от кресон и манголд, както и сок от никау.Особено полезни са ядките от монгонго!Бон апети!
10
питанката
преди 4 годиниРазбира се, традиционната българска закуска е точно с чия, канела и мюсли. Стига сте преписвали измислени чужди статии с псевдо здравословни съвети!!! Как ли е оцелял българският народ без тия "супер" храни??