Снимка: pexels
fallback

Много хора не закусват. Някои нямат време рано сутрин да се занимават с приготовления на храна, а други вярват, че закуската пречи на отслабването им, като добавя излишни калории към дневния им прием.

Редица изследвания опровергават тази теория, поставяйки закуската на здравословен пиедестал. Тя е едно от най-важните хранения за деня, което я прави централна от здравословна гледна точка. Важно е обаче тя да е полезна. Консумацията на пържени яйца и бекон далеч не се вписва в тази полезна картина, която закуската трябва да представлява.

Тялото се нуждае от истински хранителни вещества, за да функционира добре и за да подпомогне детокс механизмите, работещи рано сутрин. През нощта метаболизмът изразходва много запаси, за да поддържа жизнените функции, а и за да осигури енергия за следващия ден. Нивата на стрес се намаляват, което продължава и на сутринта при подходяща закуска.

Необходими са достатъчни количества чист протеин и калций, както и фибри, за да се прочистите от токсините и да имате енергия през деня. Когато това се случи, ще консумирате по-малко излишни калории през деня, ще имате стабилни нива на кръвна захар, ще насърчите топенето на мазнини и най-вече ще премахнете плаките и холестерола от кръвоносните съдове.

Прескачайки полезната закуска вие повишавате риска от по-изявен копнеж към повече и най-вече вредни калории през остатъка от деня, тъй като вероятността да прегладнеете е по-голяма.

Коя е полезната закуска, която ви дава едновременно ситост, стабилност на холестерола и кръвната захар в кръвта, и същевременно ускорява изгарянето на мазнини?

Това е вълшебна комбинация от овес, чия, канела и нектар по избор без захар.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

м дааа

преди 4 години

до някъде са прави, дал ссъм си сметка че има сутрини , когато уж ядеш , а после съм отпаднал и много бързо огладнявам

11

Анонимен

преди 4 години

Също така друго традиционно българско ястие се приготвя с листа от пандан, ядки от монгонго, ирвингия, салата от кресон и манголд, както и сок от никау.Особено полезни са ядките от монгонго!Бон апети!

10

питанката

преди 4 години

Разбира се, традиционната българска закуска е точно с чия, канела и мюсли. Стига сте преписвали измислени чужди статии с псевдо здравословни съвети!!! Как ли е оцелял българският народ без тия "супер" храни??

fallback