Снимка: pixaBay
fallback

След изтичане на крайния срок за подаване на данъчните декларации на 30 април се установяват подадени над половин милион декларации от физически лица, съобщава БНТ.

550 000 българи са подали в срок своите данъчни декларации. Заедно с декларациите, подадени по пощата, се очаква общият им брой да достигне 600 000.

Говорителят на НАП Росен Бъчваров обяви колко пари успя да събере държавата в рамките на тази данъчна кампания.

"Общият данък, деклариран в данъчните декларации, е около 1 млрд. и 60 млн. лв., но по-голямата част от тази сума отдавна е удържана през 2018-та по трудов и граждански правоотношения. Сумата за довнасяне, която имаше в данъчните декларации е от порядъка на 150 млн. лв., също е почти изцяло внесена.“

Допусналите грешки във вече подадените си данъчни декларации ще имат напълно законова възможност да ги коригират еднократно до септември 2019 г., допълни той.

500 лв. е глобата за неподадена данъчна декларация, напомнят от НАП, а за подадена с грешно съдържание може да достигне до хиляда.

Любопитно е, че тази година повече от половината данъчни декларации са подадени по електронен път, а от следващата година няма вече да попълваме данъчни декларации - това ще правят служителите от НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Другия с коня

преди 5 години

Пак това в.главите ви пречи да Осъзнаете,че не сме Равни.....Едни имат повече от други -интелект,образование пари,спосо бности....Набийте си го в тъпите Червени Тикви и си стойте там,където ви е Мястото без Революции,завист и Омраза към Имащите...

14

хахо

преди 5 години

Да ме фанат за нящо.Стига ми,че плащам 20% ддс с всяка една закупена стока,ама и доо да плащам още 10% и още % за здраве.Че то у феодализмо се е плащало по-малко бре-десятък,демек 10% на феодала.Я за апартаменти на цецувци,къщя на манолевци и за деца на мързеливи малоимотни неща,не съм и нема да плащам!

13

Стоянов

преди 5 години

До АнонименМалка е бе как да не е малка, щом става въпрос за данъци винаги е малка. Ти си завършен ГЕРБЕР.

fallback