Снимка: БТА
fallback

На днешните първомайски демонстрации в Русия бяха задържани 124 души, съобщи неправителствената организация "ОВД-инфо", предаде Ройтерс.

Oще по темата
По нейни данни 68 протестиращи са задържани в Санкт Петербург, където няколкостотин души излязоха на улиците с призиви за честни избори.

Някои демонстранти носеха плакати с надписи: "Петербург против (партия) "Единна Русия". Според руски медии са били задържани няколко души, носещи плакати с надпис "Путин не е вечен".

Сред задържаните има поддръжници на опозиционера Алексей Навални. Очевидци съобщават за полицейско насилие, добави Ройтерс.

Шествието в Москва, в което според полицията и профсъюзи, са се включили над 100 000 души, бе предвождано от кмета на столицата Сергей Собянин, съобщи ДПА.

Ораторите на Червения площад призоваха за по-високи заплати и повече работни места за младите и старите.

Протестите бяха организирани в момент, когато рейтингът на Путин спадна от около 90 до около 60 процента. Това, според социолози, се дължи отчасти на непопулярни мерки като увеличаването на пенсионната възраст и на ДДС след пет години на понижаване на реалните доходи. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен

преди 5 години

Тези и на 1-и май ли се напиват?Сигурно точно в деня на труда им е Най-сладко,показват протестен вот!

68

дърт

преди 5 години

"Цели" 120 в Русия, а "само" 500 във Франция! Ами че тези руснаци са много нагли, бе!

67

Анонимен

преди 5 години

Жьлтите жилетки пак излезли Микрон за какво подпали катедралата тогава !???

fallback