Снимка: Reuters
fallback

Най-малко пет души бяха убити при нападение в църква в Буркина Фасо, предаде Франс прес.

Oще по темата

Атаката е извършена в град Силгаджи, на 60 километра от Джибо, главен град на провинция Сум. Въоръжени мъже са атакували протестантска църква, като са убили четирима богомолци и главния пастор. Най-малко двама души се водят за изчезнали след атаката, каза пред Франс прес източник от службите за сигурност, предава БТА.

Буркина Фасо е бедна африканска страна, в която зачестиха джихадистките атаки, но това е първо нападение срещу църква от 2015 г. насам, отбелязва агенцията. Досега имаше случаи на отделни атаки срещу християнски и мюсюлмански духовници.

Най-често за нападенията се смятат отговорни джихадистки групи, като Ансарул Ислам, Група за подкрепа на исляма и на мюсюлманите и Ислямска държава в голямата Сахара. Първо атаките бяха съсредоточени в северната част на страната, но после на прицел бяха взети и столицата и други райони, по-специално източната част на Буркина Фасо. От 2015 г. в подобни нападения в страната са убити 350 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 5 години

До Само питамСкоро, да се надяваме. Сега са в една съседна страна да оправят поразиите на жабарите и пиндостанците.

14

Анонимен

преди 5 години

Първо трябва да се изпепели израел, всичкото зло на тази земя идва от там. След това всички държави подпомагащи ислямистите, СА, Катар, ОАЕ, и нещата ще се наредят.

13

Анонимен

преди 5 години

4 издялкани коментара само досега...Демокрация, а...

fallback