Снимка: БТА
fallback

Два дни след обявените от президента Еманюел Макрон мерки в отговор на социалната криза във Франция, "жълтите жилетки" започнаха да се събират за 24-ата съботна национална протестна акция, предаде Франс прес.

Повече от пет месеца "жълтите жилетки" демонстрират всяка събота по улиците на Франция с искания за повече социална и данъчна справедливост.

В четвъртък вечерта президентът Макрон представи мерки за повишаване на покупателната способност на бедните и на средната класа.

В Страсбург са се събрали няколкостотин души. Организаторите се надяват да привлекат германски и белгийски демонстранти. Сред френските знамена се вижда и едно германско. Демонстранти издигнаха и карикатура на "Макрон=Чичо Скрудж".

В Париж също вече са се събрали няколкостотин протестиращи.

Демонстрации са планирани и в други френски градове като Тулуза, Лил, Бордо и Руан. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Младеж

преди 5 години

Евала пичове. Искаме за всички да има пари и благоденствие. Не само за единици. Само така мачкайте експлоататорите. Правда за всички ,или тотална разруха. Ние сме с вас. И тук е нужно да стане така за тоя грабеж дето ни устроиха. Да си вземем нашето което ни окрадоха.

16

Анонимен

преди 5 години

До Да ви...!Точно защото си имат работа, протестират в събота. А Макрон им раздава пари и намаля такси...но не се разкарва темерута.Да ти....

15

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 16Абе ***, ти наистина ли вярваш, че Путин може да им плати повече от колкото Макрон им плаща за да си запази мястото????И те пак искат Макрон да се разката. Тоя Макрон е по-нагъл инат и от Мадуро.

fallback