Снимка: Pixabay
fallback

Според британския парламент, липсата на значим контрол над оръжията може да доведе до надпревара в тяхното създаване, а рано или късно - и до ядрена война. Това гласи нов доклад, цитиран от Indipendent.

Надпреварата, в комбинация със срива на дипломатична комуникация между държавите и развитието на новите технологии увеличават риска от ядрена атака до толкова, че днес той е с най-високо равнище от Студената война, пише в доклада си Камарата на лордовете.

Британският парламент подготвя документа, който изразява "големите им притеснения" в навечерието на срещата на Обединените нации, която ще се проведе в Ню Йорк следващата седмица.

"Сега сме все по-близо до свят, в който няма да има споразумения за контрол над оръжията, което ще доведе до нова надпревара за въоръжаване и увеличаване на риска от ядрена война", пишат те и призовават да се вземат мерки срещу държаните, които притежават ядрено оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Mi6osp

преди 5 години

Единствената причина в момента да няма ядрена война е Путин, който показва на САЩ че следващата война ще се води на територията на САЩ и ще завърши така, че светът няма да има проблеми със САЩ следващите няколко хилядолетия.

35

антиНАТО

преди 5 години

Вероятността да има ядрена война е много голяма. Тя е провокирана от военнолюбивитеционисти в САЩи НАТО като си мислят , че войната ще се води далече от тях но са в грешка. Те също ще бъдат изпепелени

34

Другия с коня

преди 5 години

Кой може да наложи Пълна Забрана за Производство и Притежание на ядрено оръжие на държавите,които имат и искат да имат такова.....Това е Решението.....Не да стискаме палци,че някой луд или пиян няма да докопа червения бутон.....Кой да го направи.....Кой....

fallback