Снимка: архив, Булфото
fallback

Крилото на малкия спортен самолет, който тази сутрин се разби в района на стадиона на пловдивското село Оризари, се е прекършило във въздуха и е паднало на игрището.

Това заяви областният управител на Пловдив Здравко Димитров, който е посетил местопроизшествието, пише „24 часа“.

По думите му, след като крилото е паднало, машината с пилота и спътника му се е разбила зад стадиона, на дигата на река Марица.

"От самолета нищо не бе останало. Всичко е смачкано. Телата на жертвите бяха отвън", описа потресаващата гледка Здравко Димитров.

Oще по темата

Според него 45-годишният Стефан е собственик на спортния самолет. Машината е излетяла от Белозем, където е базиран авиоклуб.

Другият загинал при инцидента е на 18 години.

По думите на кмета на Оризари Йордан Тотев жертвите не са местни, а принадлежат към спортен клуб.

Малкият им спортен самолет е прелетял над стадиона в селото, за да поздрави участниците в празник, който се е провеждал там.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Navigator

преди 5 години

До 65 Научи се да пишеш неграмотен ***. Тия които сглобяваме самолети си имаме съответните лицензи. Не РАЗРЕШИТЕЛНО както им викате на село а лицензи. Като не разбираш не коментирай, нещата са различни.

11

65

преди 5 години

В Дир.бг. прочетох ,че сам си го е сглобил .Това ми звучи абсурдно.Това да не са части от битака.И кой му е дал разрешително за летене. И от години лето с друг човек.Ужас.Каквото човек сам си направи -това ще е.Дигурно накой дървен филосов ще е бил.Това да не е от вестник лястовица да сгънеш,както правят децата.

10

Не стига, че

преди 5 години

нечестно забогатяха, накупиха си самолети, а вече започнаха и да ни трепят. Какво търсят да летят над населеното място, няма ли поляни за тях? Ами ако тази "гарга" беше паднала върху къща, кой щеше да поеме вина? Значи за един парад трябва разрешение от кмета, а да хвърчат над града, може без разрешение!? Един дрон да пуснеш трябва разрешение, а за самолети не!?

fallback