Снимка: Reuters
fallback

Победа е единствената опция пред Григор Димитров в днешния мач с Рафаел Надал, за да може българинът да остане в Топ 40 на световната ранглиста.

Oще по темата
Хасковлията ще срещне Краля на клея още в третия кръг в Монте Карло. Това прави изключително тежка задачата пред него - да защити полуфинала си от миналата година.

С класирането си за третия кръг българинът спечели 90 точки за класацията на АТР. Той обаче има да защитава още 270 и ако загуби днес от Матадора, това няма как да се случи.

Подобен развой ще означава актив от 1030 пункта за Григор в понеделник, което му отрежда и 42-ра позиция във виртуалната ранглиста. Справката показва, че ако все пак Димитров поднесе изненадата, то той ще натрупа 1120, което ще му донесе и 35-о място, пише "Тема спорт".

Българинът не е излизал от Топ 40 от над 6 години.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 5 години

Да имаш над 1000 точки никак не е зле и никак не е лесно. Ако питате всички български тенисисти начело с Кузманов и Александровците, Лазов и Лазаров защо нямат поне 500 точки, та даже всички заедно нямат 120 точки. Сигурно ще ви кажат, не може с доходи от 2000 лв. месечно да станеш милионер

36

Анонимен

преди 5 години

Оттук до края на кариерата и на двамата, Димитров ще победи Надал, само ако последният окуцее и с двата крака, плюс контузия на лявата му ръка. В този, и само в този случай Надал може да загуби

35

Анонимен

преди 5 години

Родата на Гришо да не се хаби - той вече отпадна.Както го е правил винаги - най-много до втория кръг и аут.

fallback