Кадър: Нова тв
fallback

Акция срещу телефонни измамници провеждат жандармерията и полицията. Рано тази сутрин органите на реда блокираха квартал "Калтинец" на Горна Оряховица, предава Нова тв.

Униформените проверяват скъпи имоти на криминално проявени хора, срещу които се водят производства за телефонни измами.

Ще бъдат претарашени 15 къщи, а полицията проверява всеки автомобил, който влиза и излиза от квартала.

Разследващи правят оценка на луксозните къщи в квартала. В последните години много възрастни хора попаднаха в капана на "ало" измамите. Обикновено мошениците работят по добре позната схема като позвънят да се представят за полицаи, които искат съдействие, за да заловят истинските престъпници.

Обажданията стават чрез сим карти, които затрудняват откриването на измамниците. В Румъния затова спряха свободните продажби на сим карти.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 5 години

Един такъв взе 2400 лева, от един 86 годишен дядка. Дядката не е добре. Как е събрал тези пари, не знаем. Знаем обаче, кои е извършителя и дадох дълга му на едни момчета. Аххх...

61

Анонимен

преди 5 години

Калтинска рвпублика... 20.XII.1906-25.XII.1919...вече я няма! Епичната борба на транспортните работници, заедно с работниците от Захарна фабрика Г.О...отдавна потъна в забрава! Калтинец е обсебен от ало-измамници с луксозни коли и имоти за милиони!

60

Анонимен

преди 5 години

е как бе това са хората на недоразумението крадливо г.рбераско мухобоико

fallback