Снимка: Pixabay
fallback

От известно време се спекулира, че качеството на храната в отделните части на ЕС е различно, ощетявайки страните от нашия регион. Но дали наистина е така? Мнение по тази тема изказва на Яна Иванова, изпълнителен директор на сдружение „Храни и напитки България“, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Има разлики в рецептите, но те не водят в никой случай до различно качество. Доволни сме, че евродепутатите успяха да вникнат в дълбочина на проблема. Една от точките е свързана именно с двойния стандарт. Радваме се, че текстът, който беше постигнат като консенсус в рамките на т.нар. европейска процедура триалог, е балансиран и предвижда, че ще се наказват маркетирани като еднакви продукти, ако има значима разлика в рецептите".

През април 2018 г. беше приета методология, по която в периода между септември и декември бяха сравнени над 150 продукта в 19 страни членки на Европейския съюз (ЕС). Очакваме да излязат резултатите, които ще докажат, че проблем Изток-Запад в разликите в рецептите няма, според Иванова.

Разликата би трябвало да е единствено в рецептите, които са съобразени със законите на всяка една отделна страна в ЕС, казва още експертът.

Всичко по темата можете да научите от страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

НИМАНД

преди 5 години

ИМА РАЗБИРА СЕ В БЪЛГАРИЯ ХОРАТА ЯДЕМ ОТРОВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!

29

чичо маркс сам

преди 5 години

пазара си прави проучване за навиците и покупвателната способност на населението като си по беден и по лабав ти пускат второ качество, първото е за запада и който плаща повече ...с кредити е същото в българия кредита се плаща с огромно лихви а на запад с две трети по малко защото пазара е несигурен и банката може да изгуби ВСИЧКО Е ПЕЧАЛБА

28

123

преди 5 години

Хората масово са болни от БОКЛYЦИТЕ които ни вкарват от ЕС. Контрол на държавата няма щото така им е казано от ЕС.

fallback