Снимка: Булфото

Ботев (Пловдив) постигна инфарктна домакинска победа над ЦСКА с 3:2 в първия мач между двата тима от 1/2-финалите на турнира за Купата на България.

Преди мача звездата на домакините Тодор Неделев бе награден заради своя мач под номер 200 за тима във всички турнири. Точно халфът вдъхнови отбора си в началото и в 13-ата минута бе точен от дузпа, а в 26-ата минута с гениално подаване намери Вутов, който удвои аванса на домакините.

Все пак обаче гостите от София бързо се върнаха в мача и в 32-ата минута Соу бе точен от дузпа, което върна ЦСКА в мача.

В 52-ата минута Бикел от ЦСКА бе изгонен след втори жълт и червен картон, но това изненадващо подейства положително за гостите и те заиграха много по-силно с 10 души на терена. "Червените" имаха и претенции за дузпа заради игра с ръце на Перейра, но главният съдия Николай Йорданов бе категоричен, че той не е успял да реагира заради близката дистанция.

В 69-ата минута Пинто бе точен след прекрасен гол от фаул и изравни. В 84-ата минута обаче Доре бе героят за Ботев и вкара победния гол.

Как се разви срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase