Снимка: архив, Reuters
fallback

Венецуелската столица Каракас и голяма част от страната пак потънаха в мрак тази нощ поради нова повреда в електроснабдяването, предаде Франс прес, като се позова на свои кореспонденти и постове на очевидци в социалните мрежи.

Най-мащабната авария от седмица насам засегна късно снощи голяма част от столичните квартали и важни райони най-малко в 20 от общо 23-те щата на Венецуела, включително Варгас, Миранда, Арагуа, Карабобо и остров Маргарита.

Oще по темата

Нито правителството, нито националната електрическа компания Корпоелек  дадоха обяснение за станалото. Опозиционерът Хуан Гуайдо призова хората да излязат днес на демонстрации срещу лошата работа на държавните инфраструктури.

От 7 март, когато гигантска авария остави почти цялата страна на тъмно в течение на пет дни, във Венецуела токът неведнъж прекъсваше, смущавайки водоснабдяването, транспорта, телефонните връзки и интернет.

Правителството на президента Николас Мадуро сочи за причина "електромагнитни, кибернетични и физически атаки" срещу ВЕЦ "Симон Боливар" в Гури, осигуряваща 80 на сто от енергията за страната. Той обвинява САЩ, че стоят зад тези атаки, организирани с цел да разклатят режима във Венецуела.

Прекъсванията на тока обаче са нещо обичайно за страната, опозицията и експертите по принцип ги обясняват с общото овехтяване на инсталациите, добавя АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 5 години

Вчера понаучих през цензурата, че в Либия демократично се избиват помежду си.

41

Анонимен

преди 5 години

Няма да го махат, защото никой не подкрепя безродната им опозиция. Да махнат ДИКТАТОРА НА аЗАРБАЙДЖАН, ПРИ КОЙТО ЦЕЛИТЕ БОГАТСТВА НЕФТ И ГАЗ ОТИВАТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ИЗМЕКЯРСКАТА ЗАПАДНА ПОТРОЛНА ОЛИГАРХИЯ А АЗИРИТЕ ПРЕЖИВЯВАТ С БВП ОТ 3000 ДОЛАРА НА ЧОВЕК ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА ВЯРНО САБОТАЖИ, ТОК НЯМА АМА БВП ИМ Е ПО-ГОЛЯМО С 1000 ДОЛАРА ОТ БЪЛГАРСКОТО. Щото и ние гледаме да помагаме с 99 процента злато на западната социално слаба олигархия. Даже си вдигаме и тока с 20 процента само да има за мариците

40

спас

преди 5 години

Глупости на таркалета... мадуро не си върши работата!!! Няма ли да го махат тоя скоро от власт ??? Съсипа държават!!!

fallback