Далай Лама. Снимка: архив, Reuters
fallback

Далай Лама е приет в болница в индийската столица Делхи. Диагностициран е с белодробна инфекция, но състоянието му е стабилно, съобщава BBC.

Той е прелетял до Делхи, след като се е оплакал от болки в гърдите.

"Докторите го диагностицираха с белодробна инфекция и се лекува. Състоянието му вече е стабилно“, заяви говорителят му Тензин Таклха пред Ройтерс.

Тибетският монах ще остане няколко дни в болницата за наблюдение.

Далай Лама сега се чувства много по-добре, но е намалил пътуванията си през изминалата година, за да се грижи за здравето си.

Далай Лама обикновено прекарва няколко месеца от годината в пътувания по света, за да проповядва будизъм и да привлече вниманието към борбата на тибетците за по-голяма свобода в Китай.

"Далечните пътувания са изморителни. Като цяло той е в доста добро здраве. Но взима предпазни мерки", каза говорителят.

Миналата седмица Далай Лама участва в конференция на преподаватели и студенти в Делхи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Ристу

преди 5 години

Далай Лама е допринесъл за много вреди на индийците. Вместо да направи Индия светска държава, когато страната се освободи от английско влияние и най-много се нуждаеше от лидер, той държеше тя да се върне обратно към корените си - селски начин на живот, касти, традиционно здравеопазване. Заради него кравите са свещено животно и милиони индийци умират от глад вместо да заколят кравите. Затова Индия си остана бедна, затова в Индия не можеш да се ожениш за любовта си, ако е от друга каста и т.н.

3

Анонимен

преди 5 години

аз пък си мислех ,че при Далай Лама болести няма

2

антидоктор

преди 5 години

да се беше оставил на будистки молитви за лечение...

fallback