Снимка: Reuters
fallback

САЩ са силно притеснени от боевете близо до Триполи и призовават Либийската национална армия на маршал Халифа Хафтар да спре незабавно офанзивата си към либийската столица, предадоха световните агенции, цитирайки изявление на държавния секретар Майк Помпйо, публикувано на сайта на Държавния департамент.

"Дадохме ясно да се разбере, че сме против военното настъпление на силите на Халифа Хафтар и призоваваме за незабавно спиране на тези военни операции срещу либийската столица", заявява Помпео, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата

САЩ и техните международни партньори продължават да подканват либийските лидери да се върнат към политическите преговори с посредничеството на специалният пратеник на генералния секретар на ООН за Либия Гасан Саламе, добавя първият дипломат на САЩ, цитиран от Франс прес.

"Политическото решение е единственият начин за обединяване на страната и да се даде гаранция за сигурност, стабилност и просперитет за всички либийци", се казва още в изявлението на Помпео, цитирано от ТАСС.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Vive la France!

преди 5 години

Света е на страната на Франция и Русия, които подкрепят Хафтар.

27

Анонимен

преди 5 години

Тяхното СМЧ пада и искат примирие и политическо решение. В Сирия искаха военно решение, във Венецуела искат военно решение и да нахлуят. Дадоха територия на Сирия на Израел.

26

Ама друг път

преди 5 години

Политиката на САЩ и Израел са честна и чиста изява на Демокрацията!

fallback