Снимка: Reuters
fallback

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че е невъзможно опозиционният кандидат да претендира за победа на местните избори в Истанбул при разлика от 13-14 хиляди гласа в град с 10 милиона избиратели, предаде Ройтерс.

Партията на справедливостта и развитието (ПСР) на президента поиска пълно преброяване на гласовете в мегаполиса с мотив, че има засечени нередности в изборния процес. Първоначалните резултати миналата седмица показаха, че победа с лек превес удържа кандидат-кметът на опозицията Екрем Имамоглу.

Oще по темата

"Никой няма право в Истанбул, където има повече от 10 милиона избиратели, да става и да обявява "аз спечелих изборите", заяви президентът.

Междувременно опозиционните лидери Кемал Кълъчдароглу от Народнорепубликанската партия и Мерал Акшенер от "Добра партия" обявиха след среща днес, че е нужно Турция да излезе от изборната атмосфера и да се премине към разрешаване на основните проблеми пред страната, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА.

Според двамата опозиционни лидери Висшата избирателна комисия, която следва да се произнесе по искането на управляващата партия за повторно преброяване на гласовете в Истанбул, трябва да взима решенията си при правна сигурност, спазвайки законите. Те изтъкнаха важността на безпристрастността и независимостта на служителите в комисията, които ще вземат решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

999

преди 5 години

ЕВРОПЕЙСКИЯТ СВЕТСКИ ДЕМОКРАТ Е : ЛЪЖЕЦ,ИЗМАМНИК,ДУПЕДАВЕЦ,КРАДЕЦ И.... ПРОЧИЕ!ТОВА СА ХРИСТИЯНИТЕ!БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ СА ПЪЛНО ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ИЗБРОЕНИТЕ ПРИМЕРИ ГОРЕ!ЕРДОГАН Е ИСЛЯМИСТ!ТОЙ ВЯРВА И ИМА СТРАХ ОТ АЛЛАХ!НЕ Е МУШЕННИК КАТО ВАС ОЛИГАРСИТЕ!ОТ ВСИЧКИ УРНИ - ЕДВА 6% СА ИЗБРОЕНИ ДО СЕГА!РАЗЛИКАТА ПАДНА ОТ 29000 НА 14000. ОСАВАТ 94% ДО ИЗБРОЯВАНЕ!ИЛИ ТОЕСТ ЩЕ ГЛЕДАМЕ БАВНО И МЪЧИТЕЛНО КАК СЕ СРИВА ИМИДЖА НА СВЕТСКИЯ ЕЛИТ В ТУРЦИЯ!ВИЖ БЪЛГАРИЯ - ПРЕДИ/СЛЕД СОЦИАЛИЗЪМ/ДЕМОКРАЦИЯТА!

18

Анонимен

преди 5 години

Velik si Erdogan ti znaesh machkay vragovete na turskiya narod

17

Привет от Германия

преди 5 години

А на референдума при явно засечени хиляди фалшиви бюлетини в полза на султана ,защо султана не разреши ново преброяване и ревизия на бюлетините ?! Каза , турският народ направи своя избор ,бюлетините са преброени и няма да има никакво повторно преброяване и ревизия ! С една дума вървете да се оплачите на арменския поп ! А сега реве и иска повторно преброяване ?!

fallback