Снимка: БТА
fallback

Посланиците на държавите от НАТО са удължили днес за втори път мандата на генералния секретар на пакта Йенс Столтенберг с две години, до 30 септември 2022 година. Това съобщи пресслужбата на алианса.

Генералните секретари разполагат с първоначален мандат от четири години. Столтенберг встъпи в длъжност през 2014 г., а през 2017 г. мандатът му бе удължен до 2020 година, предаде БТА.

В съобщението се посочва, че всички съюзници изразяват подкрепа за работата на Столтенберг. Съюзниците отбелязват неговите усилия за обновяването на пакта и подготовката му за бъдещето.

Премиерът Бойко Борисов написа във Facebook, че се радва да чуе новината за удължаването на мандата на Столтенберг. За мен беше чест да го приветствам в София преди месец. България е горд член на НАТО от 15 години, заявява Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

НАТО умира!!!

преди 5 години

" НАТО умира, прави извода си авторът на статията в The Wall Street Journal, а причината за това съвсем не е в политиката на Тръмп. Според автора, причината за това е фактът, че Германия е решила в близките пет години да отдели за отбрана само 1,25% от БВП." - Ясно и точно, няма денги, няма НАТО! Като нямат какво да цоцат, САЩ сами ще се откажат от НАТО!

8

Анонимен

преди 5 години

Тюх, а аз се надявах Мони да му построи нещо като на Манфред Вьорнер в Южния парк!

7

Милен Илиев Минков

преди 5 години

Йенс Столтенберг,...Българките, имат, най- хубав- вид,..И, най- добър, разум,.След, Април 1876г.Има, 10 000 българки , и, българй .....

fallback