Снимка: Pixabay
fallback

От няколко години насам темата за суперхраните е изключително популярна. Всяка година се появяват нови и нови храни, които уж магически ще ни помогнат да отслабнем, да засилим имунната си система и прочее. Повечето от тях са измислици, но има една храна, която абсолютно заслужено може да се нарече суперхрана. Това е джинджифилът.

Той, особено неговият корен, съдържа субстанция, наречена джинджерол, която има изключително много здравословни качества. Ето и някои от тях.

Борба с инфекциите
 
Джинджеролът е биоактивна субстанция, която действа като натурален антибиотик. Той помага при борбата с различни инфекции и дори някои вирусни заболявания. Джинджифилът е особено полезен през грипните сезони и може да бъде използван като предпазна мярка, както и с цел да облекчи симптомите и подпомогне по-бързото оздравяване. Добра идея е да си правим отвара от джинджифил. Обелете няколко коренчета, нарежете ги на малки парченца и ги оставете да поврят в кипнала вода за около 40 минути. Колкото по-дълго се вари, толкова по-силна става отварата. Тя може да бъде пита чиста, но тези, които не харесват вкуса, могат да добавят и малко мед.
 
Подобрява функцията на мозъка
 
Хроничните инфекции и оксидацията в тялото са причината и за по-бързо стареене, което води и до болести като Алцхаймер. 

Още за полезните свойства на джинджифила четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен1Само тогава!През другите сезони предизвиква *** и пълна духовна тъпота.

2

Анонимен

преди 5 години

ГИНГЕРОЛ!

1

Анонимен

преди 5 години

"Защо да консумирате джинджифил през пролетта?"От статията не се разбира защо трябва да се консумира джинджифил през пролетта. Само тогава ли действа?

fallback