Снимка: БТА
fallback

Челси може изненадващо да смени собственика си, пише англйският "Daily mail". Според изданието най-богатият човек във Великобритания сър Джим Ратклиф е заинтересован от закупуването на лондонския клуб.

66-годишният бизнесмен, който разви успешен бизнес в химическата промишленост, иска да инвестира във футбола. Сегашният собственик на Челси Роман Абрамович иска за клуба около 2.5 милиарда паунда.

За Ратклиф това не е проблем, но като се има предвид скъпата реконструкция на "Стамфорд Бридж", от която се отказа руският олигарх, разходите ще се увеличат, а това не устройва британеца.

В класацията по богатство на списание "Forbes" Ратклиф се намира на 110-о място, а Абрамович се намира на 107-ма позиция. Британският "Times" оценява богатството на Джим на 21 милиарда паунда.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

XLS

преди 5 години

Челси е един от 4-те отбора, които са печелили абсолютно всички европейски турнири провеждани някога. Челси е 7-я най-ценен отбор в света със приблизителна стойност от 1,7 милиарда евро, с печалба за 2017 от около 450 милиона евро и се намират в град ЛОНДОН (ако не си запознат 2-я най-важен град в глобален аспект след Ню Йорк). Колко трябва да струва според теб този отбор бе ***???

6

Анонимен

преди 5 години

До ЖороЗа толкова години и пари само веднъж ШЛ. на практика нищо.Да искаш 3+ милиарда за отбор дето се бори за 4-то място за да влезе в ШЛ.

5

Жоро

преди 5 години

До АнонименЕ как нищо да не се случва...спечелиха ШЛ и няколко титли във Висшата лига..т'ва ако е нищо...

fallback