Снимка: архив, Reuters
fallback

Белгийските служби за сигурност проверяват анонимна заплаха за отмъщение в отговор на атентата в Крайстчърч, съобщиха местни медии.

Oще по темата

Преди два дни службите са засекли съобщение с призив за атентат с автоматично оръжие на "централна гара" в страната.

Съобщението е било придружено от снимка на централната гара в Антверпен и е завършвало с арабския израз "Аллах е велик".

В съобщението се призовава за отмъщение за "братята мюсюлмани", загинали при терористичния удар срещу две джамии в Нова Зеландия.

Уточнява се, че службите за сигурност в Белгия извършват задълбочена проверка на съобщението, пише БТА. Допълва се, че засега не се предвижда повишаване на защитата на гарите в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Решението е лесно

преди 5 години

След тази заплаха се дават 24 часа срок на арабската общност в Белгия да издири автора на това съобщение и да го предаде на властите. Ако това не се случи, дава се още един срок от 24 часа - всички лица от арабски произход да напуснат страната в рамките на едно денонощие без право да се върнат там до края на живота си. Също и апел към останалите страни от ЕС да наложат същата забрана.Да видим тогава дали занапред някой ще посмее да сипе подобни заплахи.

13

V

преди 5 години

Света е все по разделен. Ето как ги виждам аз нещата . Имаме три свята - Ислямски свят ,еврейски свят (САЩ и Израел) и разделен християнски свят . Разделителната линия в християнския свят е поставяната нова берлинска стена от Брюкселския четвърти райх . Сега райха ни крещи -РУСИЯ Е ЛОШААА..!!! Саудитска арабия ,САЩ и Израел са хубавии!!!Руския газ мирише ,арабския петрол не мирише . Какво ли ще стане накрая ??? И кво ли ще казват тия дето са в евродупитати на милионерски заплати у Брюксел ?

12

Анонимен

преди 5 години

Тарант е бил добре начетен на тема история, обиколил е цяла Европа като не си е създал пристрастия към определени нации, което говори, че не е бил псевдо-националист. И пак не мога да разбера, какво в акъла му не щракна, че този атентат, който подготви ще има далеч по-кървави последствия за много християни по цял свят, от колкото за мюсюлмани.

fallback