Архив: Булфото
fallback

С влязло в сила решение на Софийският апелативен съд (САС) по иск на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) от бизнесмена Росен Чолов и актрисата и модел Ирена Милянкова се отнема имущество на обща стойност 547 507 лв.

Бизнесменът е осъден да заплати на Комисията 16 660 лв. юрисконсултско възнаграждение и 984 лв. разходи за експертизи, съобщиха от КПКОНПИ.

През 2013 г. бизнесменът беше привлечен като обвиняем за това, че в периода 2003 - 2013 г. е ръководил организирана престъпна група за трафик на хора с цел проституция.

С решението на САС от от двамата се отнема левовата равностойност на дружествени дялове и суми по сметки в различни банки, както и паричната равностойност на двуетажна сграда с двор в София.

Имотът не подлежи на отнемане, тъй като е купен с банков заем. Изчисленията на инспекторите на КПКОНПИ, които са потвърдени от съда обаче показват, че през целия проверяван 10-годишен период бизнесменът и актрисата, с която е живеел на съпружески начала, не са имали достатъчно законни доходи, за да покриват разходите си, включително и вноските по ипотечния кредит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 години

Хубаво направиха, че са ги подголил тези нещастници Николай Чолов и жена му. Как не ги е срам! Да живеят охолно, когато мъжът на Ирина Милянкова се занимава със сводничество и припечелва пари от мъката и нещастието на слаби и беззащитни невинни жени!Росен и Николай Чолови са затвора!

12

Анонимен

преди 5 години

Мъжът на тази "актриса" не е ли престъпник, който се занимава със сводничество? Да принуждава по насилствен начин беззащитни и слаби жени да проституират? Кажете ми, не трябва ли Николай Чолов и сродникът му да са в затвора заради това тежко престъпление? НЕ е справедливо тези престъпници да бъдат на свобода. А Ирена Милянкова как е щастлива, когато размножава с мъжа си и живеят охолно за сметка на нещастието на чужди и слаби жени?

11

Toto

преди 5 години

Ами къщите на телефонните измамници във Ветово? Или те са от електората?

fallback