Снимка: Reuters
fallback

18-годишен новозеландски младеж е бил обвинен за споделяне на запис от стрелбата в две джамии в град Крайстчърч миналата седмица, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА.

Oще по темата

Младежът, чието име не се съобщава, беше доведен в окръжния съд в Крайстчърч. Повдигнати са му обвинения, че е споделил предаваните на живо от стрелеца нападения и че е публикувал снимка на една от джамиите с текст "улучена цел", съобщи в. "Нюзилънд хералд", цитиран от БТА.

Младежът публикувал и други съобщения, "подбуждащи към крайно насилие", информира вестникът. Той е бил арестуван в петък. Полицията уточни, че не е бил замесен в нападенията.

Задържаният не е бил пуснат под гаранция и на 8 април отново ще се изправи пред съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 години

Ето това е прословутата демокрация и свобода на словото ! Значи за споделени клип или снимка те съдят !Там е работата, че вие сте "кастpирани" от реална оценка за това, кое е допустимо и кое не!Или си мислите, че имате свръх право да се гаврите с нормалните и инакомислещите хора. Вие не допускате някой друг да мисли различно от вас. Всеки такъв според вас и подлежи на изтребление. Вие сигурни ли сте, че вашата семка е най - качествена?

12

Анонимен

преди 5 години

Ето това е прословутата демокрация и свобода на словото ! Значи за споделени клип или снимка те съдят ! Да ви ... евроатлантическите ценностни идеали. От евроатлантическите ценности обичам и приемам само евробанкноти от10,20,50,100,200,500 евро а идеалите да си ги слагат там където не огрява слънцето

11

до Ха-ха

преди 5 години

Ама ти спиш още. Или си се пробудил? И кво сега? Ще ме разстреляш ме с клавиатурата ли?Въздух под налягане от бастунстанската порода.

fallback