Снимка: Reuters
fallback

Пилотираният руски космически кораб "Съюз МС-12" с нов екипаж на борда се скачи в автоматичен режим с Международната космическа станция (МКС), предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

Корабът докара на МКС руския космонавт Алексей Овчинин и астронавтите от НАСА Ник Хейг и Кристина Кох, които ще останат на орбиталната станция 204 денонощия. Те се присъединяват към Ан Макклейн от НАСА, Олег Кононенко от Роскосмос и представителя на Канада Давид Сен-Жак.

Oще по темата

Космонавтите ще проведат стотици експерименти в областта на биологията, биотехнологиите, физическите и природните науки.

На 29 март трябва за първи път в историята две жени да излязат в открития космос - това ще бъдат Кох и Макклейн.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 5 години

До до 59Земята не се върти! Стига с тези глупости! Това се доказва чрез стотици реални експерименти, които повечето хора могат сами да направят без да има нужда от "авторитет" да им промива главите!Защо не покажат видео от скачването? Защото няма такова скачване!По официални данни Замята се върти с около 1600 км/ч ... отново без реални доказателства! Само по думите на някой си в НАСА! И всички вярват сляпо, защото така са ни учили в училище! Проучете темата и тогава говорете!

46

до 59

преди 5 години

И, я ни светни нас неуките с каква скорост са въръи земята ?

45

Анонимен

преди 5 години

Явно някой не знаят ,че 27 хил. км.е спрямо Земята!Което е абсолютно нищо,планетата ни се върти с по-голяма скорост,а МКС са стационирани на постояна орбита ,но въртенето на Земята оставя впечатление ,че МКС се движи с голяма скорост!

fallback