Снимка: БТА
fallback

Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви днес, че неговият народ желае след евроизборите Европа да има нови лидери и "нов старт", за да бъде предотвратен упадъкът на континента, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Oще по темата

По думите му трябва да бъде сложен край на "кошмара Съединени щати на Европа", така че Европа отново да принадлежи на европейците. Орбан каза, че е горд със заслугата на Унгария за възпирането на "нашествието на мигранти" през 2015 г.

Той подчерта, че без християнската култура "в Европа няма да има свободен живот".

Изявлението на унгарския премиер бе направено дни преди Европейската народна партия (ЕНП) да обсъди евентуалното замразяване на членството на Орбановата партия ФИДЕС или нейното изключване от групата. Някои представители на десноцентристката ЕНП твърдят, че със своята реторика срещу мигрантите и ЕС, както и с авторитарното си управление Орбан се отклонява от християндемократическите ценности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Аз

преди 5 години

Християн демократите с техните ценности да се хванат за ръка и да ходят да живеят в някоя арабска страна.

31

защо

преди 5 години

Nightborn, за "с"-то съжалявам. Грешка. Но на думата. Въпросът ти е "кой " а не "коя". И не може да си в управлението и в Брюксел. Нонсенс. Виж гласуванията и изказванията в европарламента и тогава коментирай. Щото "баце" се моли на Медведев и на другия нен гласува... А дали, или за кой ще гласуваш си е твоя работа. Лека нощ

30

муспи

преди 5 години

Един бисер на еврейското слабоумие е - "християндемократически ценности". Самият изсраел не ги признава, обявен е за еврейска република и граждани могат да й бъдат само родени от майки еврейки. Съгласно Космическите закони, ако се избият евреите (поръсят се с хигиенна цел с прах против ***, усилен многократно - закупен от еврейски фармацевтични фирми), ще се забележи че няма никакви Европейски Съединени Щати за закриване.

fallback