fallback

Общ преглед
Ружа Игнатова, която успя да натрупа над 4 милиарда евро с пирамида, за което е издирвана в САЩ, е замесена у нас в десетки фирми. Справка в Търговския регистър на България показва, че тя е участвала в управлението на 26 фирми и е била собственичка на други 5. Постепенно до 2017 г. тя е продала своите фирми и се е оттеглила от всички останали.
Oще по темата
През 2014 г. тя е обявена за бизнес дама на годината в България.

Тя и пет години по-малкият ѝ брат Константин Игнатов, който беше арестуван  на 6 март на летището в Лос Анджелис САЩ, са създатели на криптовалутата OneCoin.  Поставили са началото на пирамидата през 2014 г.

Още на следващата година Игнатова, която има и германски паспорт, придобива чрез дубайски компании две знакови сгради в центъра на София. Едната е  ресторант "Крим" за 4,2 милиона евро, другата е къщата на някогашния кмет
Димитър Моллов срещу Народното събрание за близо 5 млн. евро. Офисът на OneCoin в България на пл. "Славейков" също е нейна собственост.  Стойността на трите имота в центъра на София е малко над 16 милиона лева.

Ружа Игнатова и брат й са подвеждали инвеститорите, обещавайки им големи печалби при нисък риск в схема, в която всички пари оставали за тях.

През миналата седмица прокуратурата в Съединените американски щати съобщи, че издирва Игнатова по обвинение за откраднати "милиарди долари" чрез фалшивата ĸриптовалута OneCoin.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Михаил Константинов

преди 3 години

Ружа, гордея се с Вас.Гордея се, че съм българин.И ний сме дали нещо на света!Браво г-жо Игнатова!Сложихте ги на място! Известния Остап се измъчи за милион.А вие 4, с девет нули.Със здраве да си ги харчите!Цяла България ви се радва, но поради двуличност се спотайват.Благодаря Ви за настроението!Поздрави от всички нас. Да живее България!!!

41

Фьодор Фьодоров

преди 3 години

Хванали са на босия цървулите.

40

Финис

преди 5 години

САЩ са открили Ружа Игнатова. С променена външност , с украински паспорт !

fallback