Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Американският президент Доналд Тръмп смята, че е добра идея лятното часово време да стане постоянно, предаде Асошиейтед прес.

Федерален закон постановява, че лятното часово време започва в 2 часа сутринта във втората неделя на март и продължава до 2 часа сутринта в първата неделя на ноември в райони, които изрично не са се освободили от правилото. Повече от две дузини ат американските щати обмислят мерки за избягване на въртенето на стрелките два пъти в годината.

Сенаторът Марко Рубио и конгресменът Върн Бюканън, и двамата от Флорида, миналата седмица внесоха предложение за превръщане на лятното часово време в постоянно за цялата страна.

Докато федералният закон дава възможност на щатите да избират местното часово време за постоянно, от което са се възползвали Хавай и Аризона, обратното е забранено и изисква съответни действия на Конгреса.

Президентът Тръмп написа днес в Туитър, че идеята лятното часово време да стане постоянно "за мен е ОК!".
През последния уикенд мнозинството американци, както всяка година преди идването на пролетта, преместиха стрелките на часовниците си с един час напред (и ще направят обратното с наближаването на зимата), предаде Франс прес.

Смяната на часовото време, въведена за насърчаване на икономията на енергия, стана тема за непрекъснати и страстни дебати в САЩ.

Противниците на смяната на времето посочват най-вече негативните ефекти върху съня и здравето. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 5 години

Някой беше казал че Тръмп го снимали все в неудобни пози.Добре де Юнкер с ишиаса примерно също направи един цирк и го заснеха но веднъж.Иначе всеки ден го снимат ако имаше втори досега да са го дали.А Тръмп ги генерира сам всеки ден, и това се дължи не на уменията на журналистите, а на това че той живее със съзнанието на богоизбран и не му дреме става ли за смях или не, той е като времето и са го псуваш и да му се радваш прави каквото си иска и за това не ку дреме нито от хеалбите нито обидите.

19

Анонимен

преди 5 години

Тръмп пак е в поза на бебе с изваден биберон готово да реве, сега разбирам на слугата му Каракачанов откъде му дойде идеята за синьото гърне то в тая атмосфера на бебешка ясла какво друго да ти дойде.Аз пък се чудя кой ги кърми и им сменя памперсите ама айде.За времето в природата си има едно време астрономическото, а човешките измислици и глупости край нямат.А че Тръмп иска един час повече да ку се работи, докато той спи и да не го плати ако може това си го знам отдавна.

18

Реалист

преди 5 години

За държавите от географските ширини, на каквито е България, най-добрият вариант е със смяна на часовото време през лятото, както е сега. Ако не се сменя времето, по-добрият вариант очевидно е да си остане астрономическото време, което не случайно е създадено по този начин. Най-лошият вариант за България е изместеното с един час лятно часово време да остане за постоянно. Не ми се мисли, как ще ставам сутрин за работа през зимата, ако остане изместеното лятно време и през зимата.

fallback